Matematik

Tredjegradspolynomium

23. april 2010 af Louise Hansen1307 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder med følgende opgave:

Et tredjegradspolynomium er givet ved


f(x)=ax3+6x2-3x+4


f har én vandret tangent.


A) Gør rede for, at a=-4
 

Ved ikke hvordan jeg skal isolere a og bevise at a=-4

Håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2010 af Isomorphician

Find f'(x).

Sæt diskriminanten for f'(x) lig med 0, og løs mht. a.


Svar #2
23. april 2010 af Louise Hansen1307 (Slettet)

har fundet f'(x) og diskriminanten

Hvordan løser jeg så mht. a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Løs ligningen d = 0 . Konstanten a indgår i udtrykket for d.


Svar #4
23. april 2010 af Louise Hansen1307 (Slettet)

Tak for hjælpen begge to. Har fundet ud af det nu :)


Skriv et svar til: Tredjegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.