Matematik

Arealberegning af trekant(tricky one)

24. april 2010 af masterBarbarian (Slettet) - Niveau: A-niveau

God aften folkens :D

Jeg har brug for hjælp til at regne arealet ud på en trekant:

En lagerbygning ser ud som på figuren, hvor v = 28 grader. Da tagbelægningen skal skiftes ud er det nødvendigt at kende tagets area. Bestem dette areal i m2 med 1 decimal.

Trekanten kan ses på følgende link:

http://books.google.dk/books?id=cu2oj0RX2poC&pg=PA58&lpg=PA58&dq=opgave+471+mat+ab1&source=bl&ots=cHZ0yzubcz&sig=uOX5u57z7pc2giu14Nl6t-Iq-TM&hl=da&ei=FP1yS5iBMdHX-Qa2nM3GCQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CAcQ6AEwAA#v=onepage&q=&f=false
Jeg forestillede mig at det var som en normal husgavle, så jeg delte den i 2. På den måde betegnede jeg så, A=28o, C=90o og b=9m

Jeg fandt først B=180-90-28=62, så brugte jeg formlen a=sin A*(b/sin B), svaret blev, a=4,8. Brugte derefter T=(1/2)*a*b*sin C, fik så, 21,6. Udregnede dernæst til sidst for taget ved at sige (21,6*2)*24=1036,8m2, men ifølge facit er dette forkert, det skal være 489,3m2. Jeg har prøvet alt muligt, men er fuldstændig lost på denne her.

Hvis i ikke kan se trekanten, så siger i bare lige til :)

På forhånd tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Linket er desværre ikke tilgængeligt for alle. Måske du kan uploade et screen-dump eller give en beskrivelse af opgaven?


Svar #2
25. april 2010 af masterBarbarian (Slettet)

Hehe, nu har jeg lige efter al evne prøvet at tegne den ind i Paint. Tegningen, blev altså ikke liiiiiiiige så flot som i bogen, men den er da forståelig nok :P

Vedhæftet fil:opg.467(1).PNG

Brugbart svar (1)

Svar #3
25. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Af dine oplysninger fremgår det, at trekanten i gavlen er ligebenet, med de to lige store vinkler hver = 28º, og med grundlinien = 18m. Du splittede gavlen op i to kongruente retvinklede trekanter for at finde den side, der også er side i de rektangulære tagsider. Længden af denne side er da c=9m/cos(28º) = 10,193m . Taget består da af to rektangler, hver med bredde c, og længde 24m, så tagets areal er 2·10,193·24m2 = 489,3m2 .


Svar #4
25. april 2010 af masterBarbarian (Slettet)

Arrhh. Ja, sådan tænkte jeg ikke... hmm, tusind tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Arealberegning af trekant(tricky one)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.