Matematik

Hjæælp !

25. april 2010 af LifesSorrow (Slettet)

 I trekant ABC er Av=72 grader, b= 4,1 og c= 3,8

a)
Beregn længden af siden a.

Når jeg har regnet det ud og jeg så tegner trekanten, er målene helt forkert :(

Er der ikke en der har lyst til, at hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2010 af peter lind

Du skal bruge cosinus relationen til at finde a. Enten har du regnet galt eller også er din figur forkert.


Svar #2
25. april 2010 af LifesSorrow (Slettet)

 det ved jeg godt.

Når jeg regner det ud får jeg 2,79... og når jeg tegner det er den ca 4.5. 

Problemet er, at jeg ikke kan se hvad jeg har gjordt galt, har tegnet den efter målene, 2 gange, og har fundet formlen for cosinus og regnet det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2010 af peter lind

Det er din udregning, der er forkert.


Svar #4
25. april 2010 af LifesSorrow (Slettet)

 hvordan gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2010 af peter lind

Tjek dine udregninger. prøv at skift til regneark eller omvendt. Tjek at der regnes i grader(det gør de fleste regneark ikke). Sov på det. Det kan nogle gange være en fordel at lægge det fra sig et stykke tid.


Svar #6
25. april 2010 af LifesSorrow (Slettet)

 Jeg laver det i TIIA.

Skal jeg ikke sige: a^2 = b^2 + c^2 - 2 * b * c * cos(A)

Jeg får mit a til 7.8 i stedet, men det er stadig forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2010 af peter lind

Det er den rigtige formel, så det er et eller andet med dine indtastninger, der er forkert.


Svar #8
25. april 2010 af LifesSorrow (Slettet)

 har fundet ud af det..


Skriv et svar til: Hjæælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.