Matematik

Vinkelhalveringslinje

25. april 2010 af Unknownnigger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn vinkelhalveringslinjen VA

Er der nogen formel for at kunne regne det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det kommer da helt an på, hvad du kender i trekanten.


Svar #2
25. april 2010 af Unknownnigger (Slettet)

Jeg kender alle tre sider (a=15, b=21, c=14) og alle tre vinkler (A=45,5, B=92,7, C=41,8).


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vinkelhalveringslinien vA halverer trekantens vinkel A , og vA er side i en trekant, hvor du kender b, vinklen A/2, vinklen C, og vinklen 180-C-A/2 . Brug sinusrelationen til at finde vA :

vA/sin(C) = b/sin(180-C-A/2) , så

vA = b·sin(C)/sin(180-C-A/2) =15,50


Svar #4
25. april 2010 af Unknownnigger (Slettet)

Tak.

Hvor ved du dette fra? - Det står ikke i mine formel samlinger...


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Sinusrelationen skulle være bekendt: sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C)/c for den generelle trekant.


Svar #6
25. april 2010 af Unknownnigger (Slettet)

Men fx. her sin(180-C-C/2)   hvordan ved du at du skal dividere med 2?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det var nu 180-C-A/2 . Det er jo fordi vA er side i en trekant med vinklerne C, A/2 og 180-C-A/2 . Vinkelhalveringslinien vA halverer vinklen A. Lav en tegning, så du kan se, hvor trekanten er placeret.


Skriv et svar til: Vinkelhalveringslinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.