Matematik

Andengradspolynomium

25. april 2010 af SigNoget (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder således:
"Om et 2.gradspolynomium oplyses, at det har rødderne 5 og 9, samt at punktet (7,4) ligger på dets graf.

Opskriv en forskrift for polynomiet"
 

Jeg ved, at et polynomium af 2.grad kan skrives som:

f(x)= a((x-r1)(x-r2)), hvor r1 og r2 er de 2 rødder, som vi kender. Så skal jeg vel isolerere a ?? men hvordan gør jeg det? 

Mvh. SigNoget


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2010 af OleJastrau (Slettet)

Du kender r1=5 og r2=9. Du ved i øvrigt, at f(7)=4. Så burde det være rimelig let blot at indsætte og isolere a.


Svar #2
25. april 2010 af SigNoget (Slettet)

 Tak for svaret - hjalp mig lidt i den rigtige retning..

Men er stadig ikke sikker på hvordan jeg skal isolere a ? :) *Det er søndag :)*


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. april 2010 af asta85 (Slettet)

4 = a((7-5)(7-9))

4=a((2)(-2))

4=-4a

-1 = a


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.