Matematik

Middelværdi

26. april 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg er gået lidt i stå i delen, med at vise, at middelværdien er -1/6 og det med hvilken gevinst, spilleren kan forvente efter 200 spil. Nogen der kan hjælpe mig lidt på vej?


Svar #1
26. april 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Her er opgaven

Vedhæftet fil:915.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2010 af AMelev

Middelværdi (gennemsnit) beregnes ved at gange alle værdier med deres tilhørende sandsynligheder og lægge alle disse resultater sammen.

Middelværdien fortæller, hvad du i gennemsnit får pr spil - i dette tilfælde kan du altså forvente at tabe 1/6 kr. pr spil.


Svar #3
26. april 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Mange tak skal du have. Men når jeg gør det, får jeg blot 1/6 og ikke -1/6. Hvordan kan de være?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2010 af AMelev

P(-2) = 1/6, da -2 kun fås, når du slår en 3'er
P(-1) = 1/6, da -1 kun fås, når du slår en 2'er
P(1) = 2/6 = 1/3, da 1 opnås, når du slår en 4'er eller en 6*er

-2*1/6 + (-1)*1/6) + 0*1/3 + 1*1/3 = .-1/6


Skriv et svar til: Middelværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.