Matematik

Rente/annuitetsregning??

26. april 2010 af Hejhejhhx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Carstens mormor indbetalte 18.000 kr. den 1. januar 2006, 10.000 kr. den 1. april 2007 samt
12.000 kr. den 1. juli 2009 på en uddannelsesopsparing til Carsten. Renten var 1 % pr. kvartal.
 

a) Vis, at saldoen umiddelbart efter indbetalingen 1. juli 2009 var 43.627,39 kr.
 

Carsten startede sin uddannelse 1. august 2009 og får udbetalt opsparingen som et fast månedligt
beløb i de fem år, studiet tager. Den 1. august 2009 fik Carsten sit første månedlige beløb. Renten i
hele perioden 0,1 % pr. måned.
 

b) Hvor stort et beløb får Carsten udbetalt hver måned?

?? Hvilke formler skal jeg bruge til de to opgaver, da jeg har prøvet forskellige uden at finde frem til det rigtige resultat :S men det er tæt på nogle gange..


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2010 af AMelev

I a) skal du se på de 3 indbetalinger hver for sig og lægge sammen til sidst. Du skal ved hver af dem fremskrive med det antal terminer, de har stået og trukket renter.

b) skal behandles som et annuiteteslån, idet banken har lånt pengene hos Carsten og betaler tilbage med en fast ydelse.


Svar #2
26. april 2010 af Hejhejhhx (Slettet)

a) 18.000(1+0,001)^4 = 18730,87

10.000(1+0,001)^4 = 10406,04

12.000(1+0,001)^4 = 12487,25           I alt 41.624,15 = forkert

eller

18.000(1+0,001)^4 = 18730,87

18730,87 + 10.000(1+0,001)^4 = 29136,91

29136,91 + 12.000(1+0,001)^4 = 41.624,15 = samme resultat og det skal give 43.627,39 kr.
 

Jeg forstår ikke fejlen :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2010 af AMelev

Du tager ikke hensyn til antal renteterminer og du laver en fejl med renten

1% = 0.01

Fra 1. januar 2006 til 1. juli 2009 er der 14 kvartårlige terminer, så *1.01^14

Fra 1. april til 1 juli 2009 er der 9 kvartårlige terminer, så *1.01^9

Fra 1. juli 2009 til 1.juli 2009 er der IKKE løbet renter på (0 terminer)


Skriv et svar til: Rente/annuitetsregning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.