Matematik

Stamfunktion

27. april 2010 af JonLar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Find de stamfunktioner til f(x)=1+x-2, der har linjen med ligningen y=2x+4 som tangent.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af mathon

               F '(x) = f(x) = 1+x-2

               F '(xo) = 1+xo-2 = 2

                            xo-2 = 1

                            xo2 = 1

                            xo = ±1


Svar #2
01. maj 2010 af JonLar (Slettet)

 hvad er stamfunktionen så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2010 af mathon

da røringspunkterne ligger på tangenten
har du
              y = 2x+4
                     2·(-1) + 4 = 2
                     2·1 + 4 = 6

altså røringspunkterne (-1,2) og (1,6)

dvs
         F(x) = x - (1/x) + k gennem (-1,2)
          2 = -1 - (1/-1) + k
          2 = -1 + 1 + k
          2 = k
stamfunktionen

         F(x) = x - (1/x) + 2


         F(x) = x - (1/x) + k gennem (1,6)
         6 = 1 - (1/1) + k
         6 = 1 - 1 + k
         6 = k
stamfunktionen

         F(x) = x - (1/x) + 6


 


 

     
   


Svar #4
01. maj 2010 af JonLar (Slettet)

Røringspunkter med hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2010 af mathon

   røringspunkterne mellem
   graferne for stamfunktionerne
   og tangenten
                     y = 2x + 4


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.