Matematik

Øveprøve (mat) :-) Hjælp!!

28. april 2010 af Jamennej (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej Allesammen, jeg skriver nogen stykker ind, som kommer til at minde om en prøve, jeg skal lave i næste uge, og vil gerne være helt klar over hvordan man laver de forskellige stykker... det er uden hjælpemidler, hverken formler, lommeregner osv... :(

1. Forkort brøken:

x^3 - 2x^2 + x / 2x - 2

2. Reducér:

(2-c)^2 + 4pc - 2(p+c)^2 - 4(1-c)

3. En retvinklet trekant har sidelængderne hhv. 5; 12 og 13.
Bestem højden med fodpunkt på hypotenusen.

4. en funktion er givet ved f(x) = 2x^2 - 5.
Bestem ligningen til tangenten med røringspunkt (1;f(1)).

8. Om en eksponentiel udvikling vides det, at y er 6, når x er 1.
Desuden vides det, at y vokser med 20%, når x vokser med 1.
Bestem en forskrift for den eksponentielle udvikling.

PÅ FORHÅND TAK!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2010 af AMelev

1. Forkort brøken: x^3 - 2x^2 + x / 2x - 2
Der er måske smuttet et par parenteser om tæller og nævner

Tæller = x^3 - 2x^2 + x
Sæt x uden for parentes, find rødder for 2.gradspolynomiet i parentesen og faktoriser så denne (x-r1)(x-r2)

Nævner = 2x - 2
Sæt uden for parentes

Forkort så brøken (med x -1)

2. Reducér:

(2-c)^2 + 4pc - 2(p+c)^2 - 4(1-c)
Brug kvadratsætninger og parentesregler

3. En retvinklet trekant har sidelængderne hhv. 5; 12 og 13.
Bestem højden med fodpunkt på hypotenusen.

Brug areal. I første omgang med den ene katete som grundlinje og den anden som højde, og derefter med hypotenusen som grundlinje

4. en funktion er givet ved f(x) = 2x^2 - 5.
Bestem ligningen til tangenten med røringspunkt (1;f(1)).

x0 = 1 f(x0) = .... f '(x) = ....  f '(x0) = .....

Tangentligning y = f '(x0)(x-x0) + f(x0)

8. Om en eksponentiel udvikling vides det, at y er 6, når x er 1.
Dvs. y = b·ax

Desuden vides det, at y vokser med 20%, når x vokser med 1. 
Dvs. r = 20% = 0.20, så a = 1 + r = 1.20


Bestem en forskrift for den eksponentielle udvikling.
y = b·1.2x

b bestemmes ved at indsætte betingelsen y er 6, når x er 1 og isolere b


Skriv et svar til: Øveprøve (mat) :-) Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.