Samfundsfag

Bush`s politik

02. marts 2005 af funkyfrog (Slettet)
Er der nogen der kort kan fortælle om Bush`s politik i de første fire år da han var præsident og de næste fire år?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2005 af danielruhmann (Slettet)

Så vidt jeg husker, så introducerede Bush under valgkampen i 2000 begrebet 'medfølende konservatisme' og lagde vægt på samarbejde hen over midten; den reelle politik har dog siden været traditionelt højreorienteret, ikke mindst på forsvars-, miljø- og skatteområdet

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2005 af Zir (Slettet)

Bush har også været præget af den Neo-konservative tankegang (læs mere på leksikon.org).

Bush fik stor støtte af fundamentale kristne, derfor har hans politik i første periode også været præget af mange moralske problemstillinger, han prøver bl.a. at sørge for et forbud mod abort og at bøsse ikke må gifte sig.

I de næste 4 år vil Bush prøve at opnå fred i mellemøsten, desuden vil han forsætte sin demokratisering. Bush's opgave nu er at komme i historiebøgerne, derfor kan man forvente et større samarbejde med Europa, da de er en vigtig allierede.

Bare lige hvad jeg kunne komme på.

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2005 af zIOn (Slettet)

Zir, leksikon.org er ekstremt farvet...
Desuden tror jeg at det er en utopi, at Bush skulle ændre sin politik fordi han er blevet genvalgt. Med den logik burde han jo være imod sin egen politik, hvis han ved at historieskriverne vil være hårde ved ham. Bush mener, ligesom en stor del af den amerikanske befolkning, ikke at der er noget i vejen med udenrigs- og sikkerhedspolitikken som den er i dag (baseret på realisme).

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2005 af erdos (Slettet)

Jeg er nok en gang enig med zIOn. Neo-konservatismen og Bushs udenrigspolitik er da en gang for alle slået fast med udnævnelsen af Condoleza Rice til Colin Powells afløser. Powell var måske nok den mest FN-"loyale", og han afløses nu af en ærke neo-konservativ.

Skriv et svar til: Bush`s politik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.