Matematik

stamfunktion

03. maj 2010 af folkeviselover (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej :)

jeg har problemer med denne opgave, ville være en stor hjælp hvis der var en der kunne hjælpe ?

En funktion f er bestemt ved F(x) = x + 1/x, x > 0
Bestem den stamfunktion F til f, der opfylder, at F (1) = 3,5.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2010 af Isomorphician

Find stamfunktionen (husk integrationskonstanten k).

Indsæt 1 på x's plads i stamfunktionen, sæt den lig med 3,5 og isoler k.


Svar #2
03. maj 2010 af folkeviselover (Slettet)

stamfunktion = 1/2*x^2+ln(x)

men hvis jeg indsætter 1 bliver det en halv ?

hvad er integrationskonstanten ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2010 af Isomorphician

F(x) = x2/2 + ln(x) + k

Indsættes F(1) = 3,5 fås:

3,5 = 12/2 + ln(1) + k, hvor du isolerer k.


Svar #4
03. maj 2010 af folkeviselover (Slettet)

mange tak for hjælpen. :)


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.