Matematik

Kvadratsætninger. HJÆLP!

04. maj 2010 af propertyofnoone (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg står simpelthen fuldstændig på bar bund.

Er der en der kan forklare mig på et lavt nievau, så jeg kan forstå det hvad kvadratsætninger er, og hvordan de udregnes .

Et eksempel i kan hjælpe mig med for at forstå det:
(3+x) i 2 =

Lige en ekstra ting, jeg har fået til opgave at finde toppunktet og skæring med y-aksen mht. andengradsligninger?
Eksempel:
-2x i2 + 4x +2 = 0

Øhh - og det er? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

Skæring med anden akse finder du ved at sætte 0 ind for x.

for eks,

du har andengradsligningen,

y = x2+2x+5

hvad er y værdien når x=0

y = 02 +2*0 +5 = 0 +0 +5 = 5

dvs at andengradsligningen skærer i punktet (x,y) -> (0,5)

hvis du ser på det vedhætede billede, så vil du se hvorfor det netop er x=0 vi skal indføre. Ligningen skærer andenaksen, y-aksen, netop da x-værdier er 0.

Bemærk at billedet jeg har vedhæftet intet har med ovenstående eksempel at gøre :P

håber det hjalp lidt =P

Vedhæftet fil:quadratic-function-2.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2010 af flix2 (Slettet)

Du skal bare huske at når du har en flerledet størrelse i anden, skal du tage de enkelte led i anden og lægge det dobbelte produkt( gange leddene med hindanen)  til.

(3+x) i anden = 3 i anden + x i anden

Og så skal du huske også at lægge 2*3*x altså 6x til.

Ialt: x2 + 6x + 9

Det er nemmere at se hvis man sætter for eksempel 4 ind på x ets plads

(3+4)2 . Det giver jo ikke 32 + 42= 9+ 16 = 25

men 72 = 49

Derfor skal du så lægge 3*4+ 3*4 til altså 12+12 = 24 mere

I alt= 24+25 = 49


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2010 af flix2 (Slettet)

I din andengradsligning:

ax2 + bx + c

bestemmer c skæringspunktet for y- aksen


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

Det med kvadrat sætningerne:

Her er en super simplificeret udregning/reducering af (3+x)2

(3+x)2 er det samme som (3+x)*(3+x)

Med denne metode laver du det i 4 trin.

Hver af leddene skal ganges med de andre led.

1. du ganger 3 fra den første parentes med 3 fra den anden parentes

2. du ganger 3 fra den første parentes med x fra den anden parentes

3. du ganger x fra den anden parentes med 3 fra den første parentes

4. du ganger x fra den anden parentes med x fra den første parentes

=D=D=D

Vedhæftet fil:SuperSimplificeret.JPG

Svar #5
04. maj 2010 af propertyofnoone (Slettet)

XiphiasFO


kan du ikke skrive det op som du mener?

áltså de der led


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

(3+x)2 = (3+x)·(3+x) = 3·3 + 3·x + x·3 + x·x = 9 + 6x + x2


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

#5

XiphiasFO
kan du ikke skrive det op som du mener?

áltså de der led

,

jeg skrev det ikke fordi jeg havde vedhæftet et billede med et overblik. Men nu har Andersen11 skrevet det ovenfor, hvis du stadig ikke har mulighed for at tjekke billedet =p


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. maj 2010 af AMelev

Kan du måske bruge dette? Du når frem til formlerne for kvadratsætningerne ved at benytte metoden, der er beskrevet i den vedhæftede fil i #4.


Skriv et svar til: Kvadratsætninger. HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.