Matematik

Kugleflade

06. maj 2010 af Masuu (Slettet)

Cirklen skærer y -aksen i to punkter A og B.

Beregn koordinaterne til A og B

Har virkelig brug for hjælp? Ved ikke helt hvad jeg skal.


Svar #1
06. maj 2010 af Masuu (Slettet)

Jeg har en ligning: x - 8x + y2 -12y + 27 = 0

og jeg har fundet cirklens radius og koordinaterne til centrum C: (4,6,0) , r = 5


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er lidt forvirrende, når du taler både om cirkler og om kugler. Ligningen, du angiver, er ligningen for en cirkel i en plan, mens du giver 3 koordinater for punktet C. Kan du ikke præcisere din opgave lidt?


Svar #3
06. maj 2010 af Masuu (Slettet)

Min fejl.

I et koordinatsystem i planen er en cirkel givet ved ligningen: x 2 - 8x + y2 -12y + 27 = 0

a) Bestem cirklens radius og koordinaterne til centrum C.

b) Cirklen skærer y -aksen i to punkter A og B.

Beregn koordinaterne til A og B
 

c) Bestem en ligning for cirkeltangenten i hvert af punkterne A og B


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, dit centrum C(4;6) og radius r = 5 er korrekt.

y-aksen er karakteriseret ved ligningen x = 0. Find skæringspunkterne mellem cirklen og y-aksen ved at sætte x = 0 i cirklens ligning og løse for y.


Svar #5
06. maj 2010 af Masuu (Slettet)

Så det eneste jg skal gøre er sæt x=0 og isolere y ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 - Ja, det skrev jeg jo i #4. Derved finder du y-koordinaterne til de to skæringspunkter A og B med y-aksen.


Svar #7
06. maj 2010 af Masuu (Slettet)

Jeg fik y = 3 eller y = 9 . kan det passe ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja.


Svar #9
06. maj 2010 af Masuu (Slettet)

Hvordan bestemmer jeg så en ligning for hvert af de punkt ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Find tangenternes hældning. Cirklens centrum er kendt, og de to skæringspunkter er kendt. Radiusvektor til et skæringspunkt er normal til tangenten i røringspunktet, så tangentens hældningskoefficient kan bestemmes deraf. Bestem ligningen for en linie gennem røringspunktet med den pågældende hældningskoefficient.


Skriv et svar til: Kugleflade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.