Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Hjælp til afskrivning

06. maj 2010 af Jaxe (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey.
Jeg er i gang med afskrivninger, og klarer det super lige pånær én opgave. Det er opgave 14.18 i Trojka, Niveau A, Bind 1, 2. udgave.

Opgaven:

- Ved køb af 0-4000 stk. album er prisen 80,-

- Ved køb mellem 4000-8000 er der en rabat på 4% på det antal album der overstiget 4000

- Ved køb af over 8000 er der en rabat på 7% på det album der overstiget 8000

- Desuden får sælgeren 5,- per album der bliver solgt.

Opgave 1.
Beregn de variable omkostninger ved disse mændger: 0, 2000, 4000, 6000, 8000, 10.000 og 12.000

Opgave 2.
Beregn de variable enhedsomkostninger for hver af ovennævnte mængder.

Any help?
Tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. maj 2010 af ramme2 (Slettet)

Jeg går ud fra at rabatterne beregnes som en variabel omkostning ellers er der ikke nogen opgave

Opgave 1

0  0,   2000    2000*5=10.000,       4000       4000*5 =20.000 , 6000    6000* 5 + ((6000-4000)*80*4/100) = 36.400

8000      8000*5+((8000-4000)*80*4/100)= 52.800 

10.000       10000*5 + ((8000-4000)*80*4/100) + ((10000-80000)*80*7/100) = 74.000

12.000     12000*5 + ((8000-4000)*80*4/100)) + ((12.000-8000)*80*7/100))  = 95.200

Første led er beregning af sælgerprovision på 5, anden led er beregning af 4% rabat mellem 4000-8000   tredje led er beregning af 7% rabat over 8000.   Jeg har med vilje undladt benævnelser, fordi du ikke har det med i opgaven.  

        


Svar #2
06. maj 2010 af Jaxe (Slettet)

takker, men tror jeg har fat i det nu. dog ser dit meget rigtigt ud.


Skriv et svar til: Hjælp til afskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.