Matematik

Tycho brahes øjemål

06. maj 2010 af smilme (Slettet)

Tycho Brahe kunne skelne vinkler ned til ca. 1 bueminut som er 1/60 af en grad.

Diameteren  af en tikrone er 2,3 cm. Fra hvilken afstand ses en tikrone under en vinkel på 1' ?

Bliver glad og taknemmelig hvis noget hjælp mig.


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis afstanden kaldes d, skal der gælde

2,3cm/d = tan(1')  , eller

d = 2,3cm/tan(1') = 2,3cm/0,000290888 = 7906,8cm = 79,068m.

Da vinklen er meget lille, får man i praksis samme resultat, hvis man erstatter tan(1') med sin(1') eller med 1' udtrykt i radianer.


Svar #2
06. maj 2010 af smilme (Slettet)

tusind tak for hjælpen.


Svar #3
06. maj 2010 af smilme (Slettet)

undskyld igen

men hvordan f[r du tan(1') til 0,000290888. min giver nemlig ikke det samme


Brugbart svar (2)

Svar #4
06. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

tan(1') = tan(1º/60) ≈ π/(60·180) .


Svar #5
06. maj 2010 af smilme (Slettet)

nu kan jeg godt se det. tusind tak


Skriv et svar til: Tycho brahes øjemål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.