Matematik

HJÆLP

09. maj 2010 af IraQiiia (Slettet) - Niveau: A-niveau

heej folkens

jeg har svært ved følgende opg håber der er nogen der kan hjælpe

en harmonisk svingning f er bestem ved, at

f(x) = 3 * sin((π/3) *x) + 1

a) bestem maksimum , minimum og periodens længde for den harmoniske svingning f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt egenskaberne ved funktionen g(z) = sin(z) . Denne funktion har maksimum 1, minimum -1, og periode 2π .

Funktionen f(x) fremkommer af funktionen g(x) ved at gange den med 3, forskyde den i y med 1, og så også gange argumentet med π/3 . Maksimum for funktionen f er 3·1+1 = 4, dens minimum er 3·(-1)+1 = -2, og dens periode p er bestemt ved

(π/3)·p = 2π, dvs p = 6 .


Svar #2
09. maj 2010 af IraQiiia (Slettet)

er der ikk nogen der kan vise fremgangsmåden


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.