Matematik

variabelsammenhæng

09. maj 2010 af MrDyhr (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Det oplyses om en variabelsammenhæng mellem f og h at f er den uafhængige variabel, og at f og h er omvendt proportionale.
a) Bestem en forskrift for sammenhængen, når vi kender punktet (3,7).
b) Bestem f når h = 4
c) Bestem h når f = 105


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2010 af Yow! (Slettet)

ved du hvad omvendt proportional er...?? hvad er definitionen..???


Svar #2
09. maj 2010 af MrDyhr (Slettet)

 Ved ingenting! er fuldstændig lost! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2010 af Yow! (Slettet)

def.: hvis x og y er omvendt proportionale gælder:

y = x/k   hvor x er den uafhængige variabel, y den afhængige og k er en konstant...

taget dette i betragtning kan vi udfra beskrivelsen opstille følgende model:

h = f/k  

a) her skal du indsætte 3 på f's plads og 7 på h's plads, for derefter at bestemme konstanten k... du har nu forskriften med en bestemt k-værdi...

b) det siger sig selv :=)

c) det siger også sig selv :=)


Skriv et svar til: variabelsammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.