Matematik

HJÆÆÆLP HASTER PLEASE :(

10. maj 2010 af Tuana (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder her med alt i alt to opgaver jeg simpelthen ikke kan finde ud af :(. Håber der er nogle derude der kan hjælpe mig.

her er linket til opgaverne:

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF08/Eksamen/Opgaver/080919_opgave_2HF_082_matC.ashx

Der er tale om opgave 3 og 4.

PÅ FORHÅÅÅND TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2010 af xamina (Slettet)

3a) Brug sinusrelationen sinA/9,5=sin(90)/16,2 og isoler A

3b) Igen kan du bruge sinusrelationen, da du ved af vinkelsummen i en trekant altid er 180. Dvs vinkel B er 180-A-C. Så opskriver du sinB/AC=sin(21)/16,2

4a) Opskriv: 30=b*69^a og 314=b*160^a. Divider de to med hinanden, så b går ud og isoler a.. når du kender a kan du også bestemme b.

4b) Du har nu fundet a og b, og har derfor en forskrift. Du skal så bare indsætte x=130 og bestemme y.

4c) Brug renteformlen, ville jeg gå ud fra.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2010 af Osmanlijsko (Slettet)

.


Svar #4
10. maj 2010 af Tuana (Slettet)

Tak for svaret, men hvordan kan det være at jeg får både opg 3 a og opg 3 b til at være 0,022 når jeg taster det ind på lommeregneren ?


Skriv et svar til: HJÆÆÆLP HASTER PLEASE :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.