Studievejledning

Ikke højt nok gennemsnit...?

10. maj 2010 af -snigeren- (Slettet)

Hej

Jeg går i 3.g og har planer om at uddanne mig som tandlæge, men regner med at få et gennemsnit på ca. 8,3-8,5. Sidste år lå standby på 8,8 og derfor er jeg sikker på at jeg ikke kan komme ind i år. Spørgsmålet er så: Hvordan er det muligt at komme ind på denne uddannelse(Er ellers rimelig tæt på gennemsnittet)?.

Har vedhæftet mine karakter(De karakter jeg regner med at få)

Skal siges, at jeg har mulighed for at gange det med 1,08 og 1,03 (Bonus)

Vedhæftet fil: karaktergennemsnit.xls

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2010 af Blueoil (Slettet)

Jeg har hørt noget om, at det ikke længere udelukkende skal være karakteren, der afgører om man bliver optaget, men at der nu, hvis man er tæt på grænsen, også vil være en samtale af en art. Jeg har dog ikke hørt om dette er vedtaget, men jeg mener, at udsigterne dertil var rimelige i så fald.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2010 af Stollgaard (Slettet)

Hvis du regner med, dit gennemsnit bliver 8,3, kan du som sagt gange dette med 8 % inden for de første 2 år, du har modtaget din hue. Har du 5 A-fag, kan du gange dette med yderligere 3 %. Efter beregning får jeg dit snit til 9,23 (med begge procenter indregnet). Når du kigger efter optagelseskvoter, skal du kigge på kvote 1 som står angivet - 9,2 både for Københavns Universitet og Århus Universitet. Dermed kan du godt ansøge om direkte optagelse. Specifikke adgangskrav er dansk A, engelsk B og matematik A samt enten fysik B og kemi B eller fysik B og bioteknologi A. Alle fag skal være bestået. Hvis du IKKE har de fag, kan du evt. tage dem som supplerende efter gymnasiet.


Skriv et svar til: Ikke højt nok gennemsnit...?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.