Matematik

Hjælp til DIF

10. maj 2010 af thee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har lige 3 opgaver, som jeg ikke kan komme videre med. Håber der er en, som gider at hjælpe mig! På forhånd tak!

1) En funktion f er bestemt ved f(x)= 3x3-24x2+48x

a) Løs ligningen f(x)=0!

Jeg har en formodning om, at man skal starte på følgende måde:

x(3x2-24x+48)

Men skal jeg så bruge nullreglen eller beregne x ved hjælp af diskrimante osv. ?

b) Grafen for f afgrænser sammen med førsteaksen i føste kvadrant en punktmængde M, der har et areal.

Bestem arealet af M!

Her skal jeg beregne x og så beregne bestemt integral, er det korrekt?

2) En funktion f er bestemt ved f(x)= x4+5x

Bestem en ligning for tangenten til grafen f i røringspunktet (1;f(1))!

Jeg har forsøgt at bestemme en ligning, men er ikke helt sikker på det:

f´(x)= 4x3+5                    

f´(1)=4*1+5 = 9

9=a

1= 9*1+b    |:1

1=9+b         |-9

-8=b

f(x)=ax+b   = f(x)=9x-8

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2010 af Isomorphician

1)

a) Begge dele.

b) Løsningerne fra a) er grænserne til det bestemte integrale du skal finde.

2)

Brug tangentens ligning:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2010 af mhfalken (Slettet)

1) Man skal bruge nul reglen og så løse 2nd gradsligningen. Dvs. op til tre løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2010 af bolani (Slettet)

2)

Når du skal finde en ligning til røringspunktet i 1;f(1)
 

Benyt ligningen y =a* (x-x0)+y0

x0 = 1
y0 = sæt 1 ind i f(x)= x4+5x
a = har du regnet rigtigt.

sætter du dem ind får du:
y = 9*(x-1)+6
y = 9x -9+6
y = 9x-3
 


Skriv et svar til: Hjælp til DIF

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.