Matematik

Rentesregning??

10. maj 2010 af Cucumber (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

jeg har fået opgaver, der lyder således:

a) en størrelse vokser med 1% pr. måned. Hvad er den årlige vækstrate?

b) en størrelse vokser med 30 % p.a. Find den månedlige vækstrate.

c) en produktion nedsættes med 5 % pr. kvartal. hvor stort er det årlige procentvise fald?

Jeg kan virkelig ikke forstå, hvordan man skal beregne det... har prøvet flere gange, men uden succes... Kan nogen hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2010 af Isomorphician

a) 1,0112 = ...

b) (1+r)12 = 1,30, find r

c) 100 % - 0,954 = ...


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. maj 2010 af ramme2 (Slettet)

1% =0,01   Fremskrivningsfaktoren bliver med en tilvækst på 1%   1+0,01 = 1,01

i løbet af 12 måneder bliver renten  (1,01)12  -1

opgave B Når du kender den årlige rente og skal finde den månedlige rente finder du fremskrivningsfaktoren til 30% . Den er 1,3. Derefter tager du den 12 rod af fremskrivningsfaktoren 1,3, fordi der er 12 måneder. Træk derefter 1 fra

12√(1,3) -1 = 0,0221= 2,21%


Svar #3
10. maj 2010 af Cucumber (Slettet)

TUSIND tak for hjælpen XD

Jeg har fået det på plads nu :)


Skriv et svar til: Rentesregning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.