Matematik

Tangent

11. maj 2010 af Mandelbrot (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er ved at være lidt rusten i det matematiske, så jeg prøver lykken herinde:)

Hvad er, eller hvordan udregner jeg tangenten til:

20*log(|H(ω)|), hvor H(ω) = -(k1/k2) * 1/(k1*k3*i*ω+1)

Alle de k'er er konstanter. Jeg vil mene svaret skal være på formen G(ω) = k/ω. - Og det er selvfølgelig ikke den vandrette tangent jeg snakker om:)

Jeg har vedhæftet et billede som viser funktionen. De værdier jeg har indtastet er kun for at kunne vise en graf (og så er de realistiske i forhold til en applikation), men burde ikke være nødvendig. Og G(ω) = 10000/ω er rent gæt.


Svar #1
11. maj 2010 af Mandelbrot (Slettet)

Arrgh. Den gider ikke at vedhæfte billedet, så i får lige et link fra imageshack i stedet:

img21.imageshack.us/i/studisprgsmlintegrator.png/


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

At dømme efter figuren er det ikke en tangent, du søger, men derimod asymptoten til grafen.


Svar #3
11. maj 2010 af Mandelbrot (Slettet)

#2 Det tror jeg at du har helt ret i. Ved du hvordan man finder asymptoten til grafen?


Svar #4
11. maj 2010 af Mandelbrot (Slettet)

Jeg har fundet ud af det. Asymptoten til grafen 20*log(|H(ω)|) er 20*log(|1/(k2k3ω)|). Det er noget med at når ω går mod uendelig, kan H(ω) forsimples til 1/(k2k3ω). Egentlig ret simpelt:)


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.