Kemi

redoxreaktioner

11. maj 2010 af tomaten123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej håber der nogle som kan hjælpe

Kemi
lidt hjælp til kemi.. :)
4 timer siden af tomaten123 - Niveau: C-niveau
2. Put en dråbe Na2SO3 (aq) i cirklen. Lav redoxreaktionen ved at tilsætte en dråbe 0,02M KMnO4.
Sulfitionen er en svag base. Eftervis dette ved at anbringe en dråbe Na2SO3 på et stykke indikatorpapir.
 

b) Afstem reaktionsskemaet, idet sulfitionerne også denne gang omdannes til sulfationer:


SO32- (aq) + MnO4- (aq) + --> SO42- (aq) + +
 

Nogle der kan hjælpe der ude?

På forhånd tak!!!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2010 af Fiks (Slettet)

I har med stor sandsynlighed også givet det et ordentligt skud syre.

Reaktionen skal så afstemmes med H^+ ioner.

Der vil på højre siden så dannes Mn^2+ ioner som er farveløse.

Du skal så tildele Svovl atomerne og mangan atomerne oxidationstal udfra de normale regler. Finde den laveste fælles nævner, og så gange med de koefficienter. Herefter skal du tælle ladninger, og så indsætte H^+ ioner så det passer at der er den samme ladning på begge sider.

Til sidst tæller du oxygen atomer, og tilføjer den mængde vand der skal til på den ene side så der er lige mange oxygen atomer på hver side.

Hele processen er nok beskrevet i en af dine bøger. Men hvis du har nogle konkrete spørgsmål så spørg endelig


Svar #2
11. maj 2010 af tomaten123 (Slettet)

super tusind tak forsvaret.. en konkret svar er, i følge min  beregninger er der kun et H ion på højre side, skal man så stadig afstemme med H20, så går det jo ikke op?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2010 af Fiks (Slettet)

Jeg har faktisk skrevet noget der forkert. Man skal nemlig finde fælles nævneren i mellem forskellen i oxidationtallene.

Svovl:    Venstre=+4   højre=+6   forskel=+2            *5         =+10

Mangan: Venstre=+7  højre= +2   forskel= -5          *2         =-10

For at den samlede ændring af oxidationstal skal være nul skal der være 5 svovl atomer for hver gang der er 2 Mangan atomer.

Det fører til:

5SO32- (aq) +2 MnO4- (aq) + -->5 SO42- (aq) +2 Mn2+ (aq)
Ladning venstre= 5*-2+2*-1=-12            Højre=5*-2+2*2=-6

For at der bliver den samme ladning skal der således indsættes 6 hydroner (H+) ioner på venstre side, hvis jeg da ikke har lavet en fejl :P


Svar #4
11. maj 2010 af tomaten123 (Slettet)

kanon!!! jeg er helt med nu!! tak for hjælpen ... det sgu iorden man


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2010 af Fiks (Slettet)

Super! Det var så lidt


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2010 af mathon


Skriv et svar til: redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.