Matematik

hjæælp

16. maj 2010 af lisabella (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har en cirklens ligning: -x^2+4x-y^2+3y=0, som jeg har omskrevet til: (x-2)^2+(y-1,5)^2=(kvadratroden af 6,25)^2

Har jeg ret??

Anden ting.

Jeg skal bestemme en ligning for tangenten til cirklen i punktet (4,0)

På forhånd tak:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt korrekt. Men da radius er 5/2, skrives det simplere således

(x-2)2 + (y-(3/2))2 = (5/2)2 .

Find ciklens radiusvektor fra dens centrum til punktet (4 ; 0) . Denne er normalvektor til tangenten, som også skal gå gennem (4 ; 0). Dens ligning kan da umiddelbart opskrives.


Skriv et svar til: hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.