Matematik

Andengradsligning.

17. maj 2010 af buddhisme (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. Jeg faldt lige over noget.. Kan man godt løse en andengradsligning (uden brug af lommeregner), hvis ligningen hedder 4x^2-3x^2+2=11? Fo jeg får nemlig ikke hele tal.. Kan man kun løse andengradsligninger, hvis ligningen er lig 0, altså:

4x^2-3x^2+2=0 <<< kan løses i hovedet.

4x^2-3x^2+2=11 <<< løses via solve?

Er det korrekt oder was? hjælp tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

Hvis ligningen ikke er lig med 0, så er bare at trække det overflødige tal på højre side af på begge sider af ligningen.

Dit eksempel:

4x^2-3x^2+2=11

<=>

4x^2-3x^2+2 -11 =11 -11

4x^2-3x^2-9 = 0

Tada! =)


Svar #2
17. maj 2010 af buddhisme (Slettet)

MANGE tak (;


Skriv et svar til: Andengradsligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.