Matematik

skæring med x- og y -aksen

19. maj 2010 af CarpeDiem1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej! Jeg står, og skal op til mundtlig matematik eksamen her i maj. Jeg er derfor igang med, at lave dispositioner til alle de seks emner vi har haft i løbet af skoleåret. Jeg er ved lineære funktioner lige nu. Jeg har derfor et spørglsmål ang. skæring ved x og y-aksen: Eksempelt lyder:

I forbindelse med din redegørelse skal du komme ind på, hvordan man, for en lineær funktion, finder skæringspunkt med y-aksen og hvordan man finder skæringspubkt med x-aksen.

Du kan se på:

f(x) = 2x-5

Jeg har bare altid troet at for at finde skæringspunktet skal der minimum vlære opgivet 2 funktioner. 

Hvordan finder jeg dem med kun den ene funktion?

Mvh Nina 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2010 af NejTilSvampe

okay det er faktisk en god tanke du har der, bliv ved med det. Og så se y-aksen som en funktion der hedder x = 0 og x-aksen som en funktion der hedder y = 0.

så kan du jo finde skæringerne mellem dem :) Giver det mening? For ja, du kan selvfølgelig ikke finde en skæring for én funktion, det ville være noget vrøvl.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2010 af mathon

                                          y = ax + b
på akse-skærings-form
                                          x/(-(b/a)) + y/b = 1

                                      


Svar #3
19. maj 2010 af CarpeDiem1 (Slettet)

Ej tusind tak begge to :-).


Skriv et svar til: skæring med x- og y -aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.