Matematik

Andengradsligning

19. maj 2010 af Torbensen (Slettet)

Hvordan bestemmer man a og b, når man har c som 4,3, altså det toppunktet ligger ved (0,[4,3]) og rødderne -10 og 10? Kan ikke rigtigt se sammenhængen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Da rødderne er -10 og 10, har 2.-gradspolynomiet formen

f(x) = a(x-10)(x+10) = a(x2-100) ,

og så vides det, at f(0) = 4,3 , dvs.

-100a = 4,3 , så a = -4,3/100 = -0,043 . Polynomiet er da

f(x) = -0,043x2 +4,3


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2010 af peter lind

Brug at polynomiet kan skrives som a(x-r1)(x-r2) hvor r1 og r2 er rødderne i polynomiet


Svar #3
19. maj 2010 af Torbensen (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.