Idræt

Idrætseksamen - klatring?

23. maj 2010 af madsbb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal lave en drejebog der beskæftiger sig med klatring til eksamen i idræt B. Dog har jeg ikke rigtig nogen idéer til øvelser der viser om jeg er en dygtig klatrer. Jeg ved det gælder om at klatre så svært som muligt, så flydende som muligt. Jeg kender principperne om, at man altid har tre kontaktpunkter på væggen, men har I andre idéer? Jeg tænkte også at traversere, men ellers er jeg lidt tør for idéer. Alle forslag modtages med kyshånd!

På forhånd tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2010 af Freeclimber (Slettet)

 Nu har det jo også meget med balance at gøre, så hvad med nogle øvelser om at stå på én ben med lukkede øjne eller slackline. Samtidig bruger man helst benene, og så armene til balance/holde sig selv og sin røv ind til væggen! :o)

Klatring er også en utaknemmelig sport forstået på den måde at man ikke rigtig bliver stærkere af den - det går i hvert fald langsomt for alt andet end underarmene(!) og kræver derfor masser træning ved siden af.

Eller kan du komme ind på teknikken, da det igen handler meget om balance og placere sine hænder/fødder rigtigt for at holde balancepunktet så centreret som muligt. Så det kan vel være noget med hvordan man hænger i grebene, bruger fødderne under grebene for at holde sig ind til væggen osv...


Skriv et svar til: Idrætseksamen - klatring?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.