Matematik

HJÆLP

23. maj 2010 af LauraAam (Slettet)

Hej. Jeg har en opgave jeg ikke forstår og kan ikke finde ud af det.

I Vesttyskland køber Nielsen en lille radio for 425 D-mark.

Kursen på D-mark er 348

Hvor meget koster Radioen i danske kroner?

I Danmark koster den samme radio 2365 kr.

Hvor mange procent har Jørgensen sparet i forhold til den danske pris? (helt tal)

PÅ FORHÅND TAK! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2010 af AMelev

At kursen er 348 betyder, at 100 DKr svarer til 348 D-mark. (dvs. at 1 Kr  ~ 3.48 D-mark)

Derudfra kan du omregne den tyske pis  i D-mark  til DKr

Besparelse = (Tykslandspris - Dansk pris)/Dansk pris*100%


Svar #2
23. maj 2010 af LauraAam (Slettet)

Kan det passe det bliver  -1054 % eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2010 af AMelev

Nej! Har du husket parenteser?
Tysklandspris i kr. får jeg til 1479 kr. Fik du også det?

Besparelse = (2365 - 1479)/2365*100% =


Svar #4
23. maj 2010 af LauraAam (Slettet)

Ja nu har jeg fået det til det rigtige. :-)
37 %


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2010 af AMelev

Tæt på, men jeg får 37.59%. Hvad skal det afrundes til?


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.