Matematik

fremskrivningsfaktor

24. maj 2010 af mtyz5e (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa :)
Vi skal til mundtlig eksamen om en uge og har et par spørgsmål.

Vi vil gøre rede for at f i ekspotentiel funktion er aftagende for 0<a<1 og voksende for 1<a.

I papirer fra vores lærer får vi forklaret at det er fordi: f(x+deltax)=b*a^x*a^deltax=f(x)*a^deltax ... hvordan kan det være, at det forklarer overstående.

Desuden har vores lærer forklaret at a^deltax er fremskrivningsfaktoren, men i bogen står at kun a er fremskrivningsfaktoren. Hvad er rigtig, eller er det det samme ?

Hilsen Signe og Maria


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2010 af mathon

     f(x) = y = b·ax>0        a,b∈R+

     f '(x) = b·(ln(a)·ax) = ln(a)·(b·ax) = ln(a)·y    y>0

         for 0<a<1 er ln(a)<0 og f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende for ∀x∈Dm(f)
         for a>1 er ln(a)>0 og f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende for ∀x∈Dm(f)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2010 af mathon

            aΔx er fremskrivningsfaktoren i et HUG

            a1 = a er det, der på print forstås som fremskrivningsfaktoren, som bogen udtrykker


Skriv et svar til: fremskrivningsfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.