Matematik

Trigonemetri

24. maj 2010 af 215 (Slettet)

Nogen som kunne hjælpe med denne opgave.. opgave C 

Vedhæftet fil: Opgave.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Find først længden |DH| . Det fremgår, at firkant ABHE er et rektangel, så

|DH| = |DE| - |HE| = |DE| - |AB| = 220cm - 200cm = 20 cm.

BD er nu hypotenuse i et retvinklet trekant BHD med BH og DH som kateter, hvis længder begge er kendt, da |BH| = |AE|. Brug Pythagoras til at finde |BD| :

|BD|2 = |BH|2 + |DH|2 = 2502 + 202 = 62900, så |BD| = 250,7987cm.

Vinkel ABD fås som en ret vinkel plus vinkel HBD. Denne sidste vinkel er vinkel i den retvinklede trekant BHD, så der gælder

tan(<HBD) = 20/250 = 2/25 , og dermed <HBD = tan-1(0,08) = 4,5739º . Vinkel ABD er så 90º større.

Det sidste spørgsmål b) giver ingen mening; der mangler flere ting i sætningen.


Skriv et svar til: Trigonemetri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.