Matematik

Funktionsudtrykket

25. maj 2010 af Flyer (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad betyder funktionsudtrykket, og hvordan finder man det ud fra to punkter på en linær graf?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2010 af NejTilSvampe

jeg tror bare de mener med funktionsudtrykket en funktionsforskrift.

altså f(x) = ax + b

du finder a = Δy / Δx = (y2-y1) / (x2-x1)

og b finder du ved  b = f(x0) - ax


Svar #2
26. maj 2010 af Flyer (Slettet)

Mange tak :) mit spørgsmål lyder, at jeg skal finde funktionsudtrykket udfra to punkter på en graf (det er linære sammenhænge vi arbejder med) punkterne bestemmer jeg selv.

- hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. maj 2010 af mathon

 to-punkts-formlen:

     y = ((y2-y1)/(x2-x1))•(x-x1) + y1


Skriv et svar til: Funktionsudtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.