Matematik

Potensfunktioner ???

25. maj 2010 af ugur2630 (Slettet)

en potensfunktion har forskriften = 400 * x-0,8

I det funktionen kaldes y = f(x), skal jeg løse følgende: 

a) f(x) = 100

b) f(x) = 5

c) f(x) > 40

d) f(x) < 30

nogle der kan hjælpe??


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Generelt til ligningen

a = 400·x-0,8 ,

x0,8 = x4/5 = 400/a , så

x = (400/a)5/4

Prøv nu selv at løse problemerne.

Ved ulighederne i c) og d) løses først de tilhørende ligninger (sæt "=" i styedet for "<" eller ">").


Skriv et svar til: Potensfunktioner ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.