Matematik

f(x)=√(2x-6)

26. maj 2010 af xsimone'<3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg skal til skriftlig matematik eksamen i morgen - og jeg har det problem at hvis jeg støder på en funktion som ser således ud aner jeg ikke hvad jeg skal gøre. f(x)=√(2x-6) (pågrund af kvadratroden)

Hvis man får stillet opgaven:

Funktionen f er givet ved forskriften f(x)=√(2x-6)
a) Bestem definitionsmængde og nulpunkt for funktionen f .

Hvad skal man så gøre?

På forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2010 af mathon

radikanden skal være lig med eller større end nul

                2x-6 ≥ 0     divider med 2

                x-3 ≥ 0       adder 3

                x ≥ 3
hvorfor
                Dm(f) = [3;∝]

                f(x) = 0 ⇔ x = 3


Skriv et svar til: f(x)=√(2x-6)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.