Dansk

Samfundsfaglige digte?

27. maj 2010 af sandholdt (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej alle sammen.

Jeg sidder her og sveder over min dansk synopse, og jeg mangler noget jeg kan perspektivere til.

jeg har Kalle Pimp - Dagens Danmark som min tekst, og jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal perspektivere til :S

Jeg håber i kan hjælpe mig! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2010 af Cedric (Slettet)

Michael Strunge er oplagt. En vred post-modernist, der er træt af alt den materialisme, ligegyldighed og det hæslige forbruger samfund Danmark bliver, specielt fra 70'erne og op af. Han er forarget over den stupiditet, han mener at danskerne bukker under for, med ligegyldig musik (disco var jo fremtrædende på det her tidspunkt), og for meget fjernsynskiggeri, der ikke ligefrem gavner intelligensen efter Strunges mening. Derudover er der et kolossalt pengeforbrug, tøj, biler, huslige ting osv. altså en enorm materialisme, som han virkelig hader. Han savner de gamle værdier som inderlighed, oprigtighed og menneskelig kærlighed som han mener er helt forsvundet. Det kommer så bare til udtryk, på en meget vred, og til tider fjendtlig facon. Så samfundskritisk (ligesom din tekst med Kalle Pimp), det kan man rolig sige han er, og han ville være god at perspektivere til. Hans digt, Nat i Electri-City er et glimrende eksempel, og der ligger vist også mange gode analyser af den her på SP. Titlen Dagens Danmark med Kalle Pimp, kunne sagtens have været titlen på et Strunge digt i 80'erne. Bid lige mærke i det, for det er interessant. Hvis du kører fast, er du mere end velkommen til at skrive igen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2010 af cillerakv (Slettet)

Nephew skriver faktisk også nogle ret interessante samfundskritiske tekster. Sangene fra USA/DSB er ret interessante, og ikke så lange.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2010 af Le artiste (Slettet)

Generelt er der en del digte, hvor samfundet tages op som emne, men jeg er fuldt ud enig med Cedric - Strunge og også hans digt "Nat i Electri-City" er ganske oplagte at inddrage i en samfundsfaglig vinkel.

Derudover er sangen "Fluen på væggen" af UFO & Yepha også ganske fin at analysere med henblik på det samfundsfaglige aspekt.


Skriv et svar til: Samfundsfaglige digte?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.