Matematik

Hjælp!

27. maj 2010 af mulle0o (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Løs flg. ulighed. 

håber i vil hjælpe mig tak på forhånd:) 

 X-1   + 4 ,25 < 3x
  2


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. maj 2010 af MarsDK (Slettet)

 Du løses uligheder fuldstændingt som ligninger, undtagen at du skal vende > tegnet hvis du ganger med -1.

Her ganger du altså først igennem med 2

så står der x + 7.5 < 6x

Så trækker du x fra på begge sider, og deler igennem med 5 og badabing

x > 7.5/5 =15/(2*5) = 3/2 = 1.5


Svar #2
27. maj 2010 af mulle0o (Slettet)

 okay tusind tak for hjælpen:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2010 af Whoopedazz (Slettet)

Giver MarsDK ret.. :)

X-1/2 + 4.25 < 3x

X-1 + 4.25 < 3x 

X-1 + 8.5  < 6x

(-1) + 8.5 < 5x

7.5/5 < x

1.5 < x


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.