Matematik

Halverings/fordoblingskonstanten

29. maj 2010 af Booklover (Slettet)

Hej Alle.

Jeg skal snart til mundt. mat eksamen (....hurra....) og skal kunne bevise halverings/fordoblingskonstanten.

Jeg har fundet et meget godt klip på youtube, som forklarer det storartet (http://www.youtube.com/watch?v=f10COBmHf48 ) , hvor jeg dog ikke helt forstår en ting (som jeg håbede I måske kunne forkare mig meget letforståelig):

- Hvorfor er det, at man kan skrive (x2-x1) som T2 ( i beviset for fordoblingskonstanten)???

- Hvordan kommer man fra det ene skridt til det andet??

- Har I evt. en bedre måde at bevise det på eller kan I måske forklare mig dette (meget letforståeligt!!!)

De største smil

Marie.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 2 = 1*ax

2/1 = ax

log(2) = log(ax)

log(2) = x*log(a)

x = log(2)/log(a)

Man kan også bruge den naturlige logaritme istedet.


Svar #2
29. maj 2010 af Booklover (Slettet)

Hvor får du så lige 2 og 1 og ax fra??


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 y = b*ax   - formel for en eksponentiel funktion

2 er dobbelt så stor som 1 - du kan bruge hvilke som helst tal, bare y er dobbelt så stor som b

Hendes bevis bygger på enkeltlogaritmisk papir kan jeg se nu, det her er lettere og hurtigere at forklare til eksamen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2010 af mathon

dvs
                      y2/y1 = aΔx
                           med
                                   for      • 0<a<1
                                                       (1/2) = a = ln(1/2) / ln(a)
                                             • a>1
                                                       2 = aX2X2 = ln(2) / ln(a)

 


Svar #5
29. maj 2010 af Booklover (Slettet)

okay ... hmmm ... jeg tror lige jeg bliver nødt til at kigge lidt på det :) Men tusind tak begge to! Hvis jeg ikke forstår det, vender jeg frygteligt tilbage ...!!!


Skriv et svar til: Halverings/fordoblingskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.