Matematik

HJÆLP MIG NU, PLEASE HJÆLP :(

30. maj 2010 af mlouiseat (Slettet)

hej alle sammen (:
jeg håber der er nogle som kan hjælpe mig.
- her er opgaven.

Tegn en trekant ABC, hvor AB = AC = 5 cm og BC = 8 cm.
midten af siden kaldes D. (altså midten af BC.)
Gang trekant ABC med 1/2 omkring D.

jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal gange 1/2 omkring D?
håber der er nogle søde mennesker derude som kan hjælpe mig
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2010 af mathon

   |DA| = √(52-42) = 3

    |C'D| = |B'D| = 2

    |DA'| = 1,5


Svar #2
30. maj 2010 af mlouiseat (Slettet)

jamen hvad er svaret så, jeg kan ikke få det til at passe.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2010 af biqqu (Slettet)

#1 Hej mathon,

det er meget flot at du prøver at besvare opgaven, men "mlouiseat" er folkeskoleelev, og det er langt over hendes niveau :) .. Jeg er godt klar over, at hun ikke har skrevet det - men det kan man se i hendes profil.
Jeg må ærligt indrømme, at du ofte (selvom niveauet er angivet) skriver tingene på et meget højere plan, og det er ret syndt for det du skriver er jo korrekt! Håber du vil tage det til dig :) Ikke en kritik.. bare noget jeg personligt synes er irriterende.


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2010 af Dummerjan (Slettet)

 Hej Miouiseat.


Det vigtigste for at kunne besvare en opgave er at forstå, hvad der spørges om. Derfor omformulerer vi den til:
Givet: 4 punkter A, B, C og D. Linjestykkerne mellem A, B og C danner en trekant, hvor længden af AB og længden af AC er 5 og længden af BC er 8. Punktet D er midtpunkt på linjen BC.


Ønskes: En bestemmelse af punkterne A', B' og C' så linjestykkerne mellem disse danner en trekant, symmetrisk omkring linjen DA, således at siderne og dermed højden i den nye trekant er halvt så store, som i den oprindelige trekant.

Højden i trekant ABC er DA, (tegn på et stykke papir) og mathon bestemmer denne ved at bruge Pythagoras på den retvinklede trekant ABD. Dernæst konstaterer han at længderne af C'D og DB' er halvdelen af længderne CD og DB. Endelig bestemmes højden DA' som en halv gange højden DA.

Kontrol: Hypotenusen A'B' i trekant A'B'D skal være lig med en halv gange hypotenusen AB i trekant ABD. Brug Pythagoras på denne udregning. Så burde du få det hele til at passe.


Skriv et svar til: HJÆLP MIG NU, PLEASE HJÆLP :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.