Matematik

Fortegnsdiskussion i monotoniforhold

31. maj 2010 af MisSluis (Slettet) - Niveau: B-niveau

om en funktion oplyses det af f('(x)=x^2-12x bestem monotoniforholdene for f(x)

Er der nogen som kan forklare mig det man gør når man har fundet nulpunkter? Jeg har fået dem til x=0 og x=6.

Jeg er ikke så stærk i det med at lave fortegnsdiskussion.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2010 af Idrawn (Slettet)

 Du skal finde to værdier over og under dine nulpunkter. Disse værdier skal du sætte ind i din oprindelige funktion, altså f(x). Du får nu et tal og skal ud fra dette tals fortegn redegøre for grafens forløb. 

Håber det kunne hjælpe.


Svar #2
31. maj 2010 af MisSluis (Slettet)

jeg har kun fået opgivet den aflevede funktion, altså den funktion som skrev først.


Skriv et svar til: Fortegnsdiskussion i monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.