Matematik

Isolering

31. maj 2010 af Quijote (Slettet)

Er der nogen der kan fortælle mig de fundamentelle regler for isolering i matematik?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2010 af Crazyguitarman (Slettet)

Det er nemmere med eksempler tror jeg, men det handler om at gange, dividere, plusse, minusse, bruge logaritme, elle rpotensregneregler osv. til at få sat det ukendte tal du skal bruge over på den ene side af lighedstegnet, og så resten over på den anden side. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2010 af mette48 (Slettet)

Hovedideen ved løsning af ligninger (isolering af den ubekendte) er at man har to størrelser, en på hver side af lighedstegnet, der er lige store, har samme værdi.

Man kan lægge lige meget til på begge sider ag lighedstegnet. De to sider har stadig samme værdi.

Man kan trække lige meget fra på begge sider

Man kan gange med samme størrelse på begge sider

og man kan divedere med samme størrelse på begge sider.

Man kan også kvadrere på begge sider eller uddrage kvadratroden, men så skal man være opmærksom på fortegnene. eks x2=9 uddrages kvadratroden på begge sider fås x=3 her skal man så huske at x=-3 også er løsning til ligningen.

Også regnereglerne for logaritmer og potenser kan anvendes ved mere kombliserede ligninger.

Hovedprincippet: gør det samme på begge sider, gælder stadig


Skriv et svar til: Isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.