Matematik

Reducér

31. maj 2010 af trekanten (Slettet) - Niveau: C-niveau

 reducér udtrykket (xy + x^2) / xy


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2010 af skoleer (Slettet)

 Du sætter xy ud for parentes også har du x^2. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2010 af Anders521

Hej Mads,

Jeg er uenig Svar#1. Svaret er ikke x^2. Hvis du dividerer med variablen x i både tæller og nævner så får (y+x)/y eller rettere 1+x/y

Mvh. Anders


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2010 af NickIranii (Slettet)

 #2 

Hvordan får du det?

Jeg får det også til x^2 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2010 af Dynin (Slettet)

#3 I tælleren sætter du x udenfor parentes og får ... (xy + x^2) / xy=x*(y+x) /xy = (y+x)/y=1+x/y


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2010 af Lubas (Slettet)

(xy + x^2) / xy

Sæt x ud for parentes i tæller: x(y+x) / xy = (y+x)/y
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2010 af NejTilSvampe

 svaret er  (y+x)/y eller  1+x/y   som tidligere forklaret, bare for at slå det fast!


Svar #7
31. maj 2010 af trekanten (Slettet)

 tak for det (:


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. maj 2010 af NickIranii (Slettet)

 #4

I følgende trin; (xy + x^2) / xy=x*(y+x) /xy 

Mangler der så ikke et x i tælleren? Altså først har du xy og x^2 = 3 x'er, men i næste led er der kun 2 x'er? 


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.