Matematik

Bevis for parablens symmetri - gennemrettelse?

01. juni 2010 af Katrine7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej hej!

Jeg sidder her og prøver at tyde et bevis ud ud fra mine gamle notater og synes selv jeg har rimeligt fat i det, men der er nogle få steder jeg ikke helt forstår hvor bogstaverne kommer fra. Vedhæfter hvad jeg har skrevet. Nogen der vil tjekke det for eventuelle fejl og svare på de spørgsmål jeg har skrevet med rødt?

- Katrine :)

Vedhæftet fil: Dok2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2010 af mathon

            c = c/1 = (4ac/(4a))

            d/(4a) + a·h2 = d/(4a) + a·|h|2

hvorfor
            f(-(b/(2a)) + |h|) = f(-(b/(2a)) - |h|)    dvs samme funktionsværdi til højre som til venstre for -b/(2a)


Svar #2
01. juni 2010 af Katrine7 (Slettet)

Er det sådan at du skal sætte ord på også? Jeg kan ikke helt se sammenhængen...


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2010 af mathon

se følgende

Vedhæftet fil:beregning_13.doc

Svar #4
01. juni 2010 af Katrine7 (Slettet)

Tak skal du have :)


Skriv et svar til: Bevis for parablens symmetri - gennemrettelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.