Historie

Historie eksamen stx

06. juni 2010 af Student-A (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal op i historie om få dage og har masser af stof jeg skal nå. Jeg er meget forvirret og ved ikke hvordan jeg skal gribe det an. det er self. umuligt at læse alt kernestoffet osv. hvad skal jeg gøre? hvordan skal jeg nå¨3'års pensum på såå kooort tid??

noget der har gode råd??


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2010 af Mads1980 (Slettet)

Nu ved jeg ikke hvordan eksamen i gymnasiet forgår nu til dags. Men er det stadig som i gamle dage hvor man trækker et spørgsmål relateret til pensum og så har 25 min forberedelse, så ville jeg gøre følgende

Det hele kommer an på hvor risikovillig man er, tør du sætte alt på et bræt kan du vælge nogle få perioder/emner at læse op på. MEN så er du naturligvis på herrens mark hvis du ikke trækker et af de emner du har satset  på. Personligt mener jeg man bør spille sikkert og forsøge at tilegne sig så meget viden om hele pensum som du kan. I en situation hvor man umuligt kan nå hele pensum mener jeg det første succeskriterie er at bestå.

- Få læst dine noter igennem (hvis man vel og mærket har taget noter). Afhængig af noteteknik og noternes kvalitet kan det være en hurtig genvej til et overblik.

- Fokuser på det grundliggende i de perioder/emner i har gennemgået. Har man ikke tiden til at gå i dybten med pensum, må man sikre at det mest basale er på plads så man trods alt har noget at komme med til eksamen. Sats på dine grundbøger.

- Læs på de emner/perioder hvor du føler dig mest usikker. Er det ikke fysisk muligt at nå hele pensum, mener jeg man må forsøge at dække sig så godt ind som muligt ved ikke at læse op på det man føler man har bedst styr på.

- Skyldes din tidsnød dovenskab så tag din historieeksamen som en (måske halvdyr) erfaring - Det er aldrig rart at være udforberedt hvis man har bare en smule ambitioner.  Er tidsnøden uforskyldt kan du ikke gøre andet end det bedste du kan - andet er der ingen der kan forlange


Skriv et svar til: Historie eksamen stx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.