Matematik

potensrækker

10. juni 2010 af Smail K (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har en eksamens opgave her jeg er gået fast i, håber nogen kan hjælpe, den er oploadet neden under

tak  

Vedhæftet fil: potensrækker.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2010 af peter lind

Brug at ez = ∑xi/i!  Sæt det ind i udtrykket for F(z) og resultatet kommer direkte.


Svar #2
10. juni 2010 af Smail K (Slettet)

hvor ved du fra at ez er lig med det der, og hvad er i for en størrelse? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2010 af peter lind

Det er Taylor rækken for funktionen ez. Jeg var gået ud fra at du kendte den. En anden mulighed er at vise at (z*F(z))' = z*F(z). Den differentialligning kan løses. Integrationskonstanten bestemmes så af definitionen af funktionen.


Svar #4
11. juni 2010 af Smail K (Slettet)

jeg har altså lidt svært alligevel med at komme i gang med opgaven, forstår ikk helt det du skriver :S 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juni 2010 af himsen (Slettet)

Fra sætning 4.12 (d) i kursus bogen for du at ez = ∑ (zn / n!) summes fra n=0 til ∞.  Omskriv højresiden.

For z=0, betragt da den oprindelig række.


Skriv et svar til: potensrækker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.