Matematik

Hjælp!

11. juni 2010 af camillat02 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan løses denne andengradsligning:
 

-12x^2 = 24x ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2010 af Woja (Slettet)

Godmorgen.

Du kan løse den på denne måde

-12 * x^2 = 24 * x

(divider med -12 på begge sider)

x^2 = (24 * x ) / -12  

x^2 = -2 * x

(divider med x på begge sider)

x = -2, med andengradsligninger er 0 ofte en løsning også.

Så x = -2 , 0.

Håber det gav menning, ellers må du skrive igen.


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.