Matematik

kapitalfremskrivning(bevis)

11. juni 2010 af ahmadelkassem (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hej jeg skal til eksamen snart og har lidt problemer med at kunne bevise formlen k = Ko * (1 + r)^n

hvor k er slut beløb og ko er start beløb, n er antal år eller måneder og r er procent pr termin. håber i kan hjælpe mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2010 af peter lind

Efter 1 år får du rentetilskrivningen K0*r. Du havde i forvejen K0, så nu har du K0+K0*r = K0(1+r). Efter yderligere 1 år får du renten af indestående på K0(1+r). Denne rentetilskrivning er K0(1+r)*r så du efter 2 år har K0(1+r) + K0(1+r)r = K0(1+r)(1+r) = K0(1+r)2 Sådan fortsættes Brug induktion til at bevise den endelige formel.


Svar #2
13. juni 2010 af ahmadelkassem (Slettet)

 når okay tak :-)


Skriv et svar til: kapitalfremskrivning(bevis)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.