Studiejob

Fritidsjob

12. juni 2010 af anders22mig (Slettet)

Hejsa...

Af uhældige årsager har jeg aldrig haft et arbejde. Derfor vil jeg spørge, hvordan man skal gå til den, når man er ude efter arbejde.

Det, som jeg er mest i tvivl om, er, hvor jeg skal søge henne. Der er jo ingen gør noget ud af at give udtryk for, at de mangler nogen. Og selve arbejdsmarkedets situation forstår jeg ikke helt, fordi jeg hører meget om at unge over 18 ikke kan få job, men mange af dem, jeg kender, kan altså få job på under 1 måned. Hvad er det de gør?

Derudover er jeg også i tvivl om, hvor vidt jeg skal sige noget om fortiden i ansøgningerne. Jeg tænker det umiddelbart som en selvfølge, at jeg så hvorvidt muligt udnytter alt det gode fra praktikpladser og lignende. Men ville det give et ringere indtryk, bare at efterlade 0 ord om tidligere stillinger, fremfor at forklare kort derom? Det, det handler om, er, at jeg i en rimelig lang periode har haft det af helvede til med alt mellem himmel og jord. De gange jeg var i praktik, har jeg flere gange været nær at gå psykisk ned.......


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. august 2010 af Barium (Slettet)

Tror du skal glemme ansøgninger og så gå i kødet på diverse supermarkeder og steder som unge mennesker normalt arbejder - blockbuster, tankstationer ovs. Mange steder svømmer i ansøgninger og kan vælge og vrage, og de får igennem en ansøgning ikke noget reelt billede af dig, jeg mener alle kan skrive præcist hvad de lyster helt gratis.

Det har virket bedst for mig hvis jeg har mødt op, præsenteret mig og formuleret mit formål med at møde op og forklaret at jeg rigtig gerne vil have et job, og at de ikke har råd til ikke at ansætte mig. Du skal selvfølgelig være klar på du får nogle afslag, men jeg har faktisk indtil nu totalt undgået supermarkedsjobs, og har kun arbejdet på kontor som piccolo, med noget IT og så videre, til meget bedre løn og med mere frihed :-)

Med hensyn til din manglede erfaring, så skal alle jo starte et sted. Jeg fik mit første egentlige job efter gymnasiet, da jeg var fyldt 18 år.. det havde ikke den store betydning, da du i din alder alligevel ikke har opbygget betydelig viden om et specialiseret fag eller noget i den dur :-) Du har den fordel at du i kraft af at være ung, nok vil være rigtig god til f. eks Computer i forhold til mange ældre på de steder du ender.

ER i tvivl om hvorvidt du skal nævne dine psykiske forhold .. hvis det er i fortiden er det ikke relevant, men hvis du modtager medicin, eller i behandling og risikerer at du en dag på arbejde får et anfald af den ene eller anden art skal du selvfølgelig gøre opmærksom på det ..

Happy hunting :-) håber det lykkedes for dig


Skriv et svar til: Fritidsjob

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.