Matematik

Logaritme

12. juni 2010 af Bette02 (Slettet)

hej!!. Er der nogle der kan fortælle mig om forskellen på log x, og titalslogaritmen? Altså hvorfor er der en forskel?

og hvad bruger man decideret logaritmen til? Udover at f.eks. Finde x, men tænker også mere på hvordan logaritme papiret hænger sammen med at skulle finde logaritmen til et tal? ..

Tror jeg har forvirret mig selv s:


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2010 af Duffy

Der gælder

log(10x) = x

da  log(10x) = x * log(10) = x*1 = x

Og

10 log(x) = x

Dermed er logx og 10x hinandens omvendte funktioner.


Svar #2
12. juni 2010 af Bette02 (Slettet)

okay!! tak-.

Nu kommer lige et andet spg: er det nødvendigt at have beviser med til en c mundlig eksamen?.. Det kan selvføldelig trække op, men trækker det meget ned ikke at gennemgå beviser, når man jo ikke har skide meget tid, og skal igennem alt det grundlæggende man ved! :) Bare et lille ekstra spg.!! håber du svarer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2010 af Duffy

Jah, det er nødvendigt at have beviser med til en mundlig C-niv.-eksamen.


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.