Matematik

logaritmefunktionen og regneregler

13. juni 2010 af sananez (Slettet)

Hej SP!, jeg har to spørgsmål vedrørende logaritme, jeg håber virkelig i kan hjælpe da jeg skal til prøve på tirsdag.

1. Er det potens- eller eksponentielfunktion der har noget med logaritmer at gøre?

2. I beviset for regnereglen: log(a^x) = x * log(a), fremgår der at a = 10^log(a), dette forstår jeg ikke, kan i forklare mig hvorfor de er lig hinanden

og i et andet bevis for regnereglen for log(a *b) = log(a) + log(b), får man at log(a) +log(b) = log(10^log(a) + log(b)) her forstår jeg heller ikke hvorfor de er lig hinanden.

Jeg håber virkelig i kan hjælpe, da jeg virkelig har brug for hjælp...


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2010 af peter lind

1. eksponentialfunktionen er den inverse til logaritmefunktionen. 2. følger også af at logaritmefunktioner og eksponentialfunktioner er hinandens inverse for samme grundtal. For grundtallet 10 gælder derfor a = 10log(a) = log(10a)


Svar #2
13. juni 2010 af sananez (Slettet)

Tak for dit svar, men betyder det så at logaritme ikke har noget med potenfunktioner at gøre? nu erjeg lidt forvirret :S'

håber du også kan/vil svare på dette spørgsmål...


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2010 af peter lind

Du har ret i at potensfunktioner er noget helt andet end logaritmefunktioner.


Skriv et svar til: logaritmefunktionen og regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.