Dansk Historieopgave

Den franske revolution

15. marts 2005 af Allan Hansen (Slettet)
Som i nok allerede har gættet, så handler dette indlæg om historieopgaven.

Jeg er i øjeblikket i sinde med at skrive opgaven, til trods for at den først skal afleveres om en måned.

Jeg beskæftiger mig med emnet "Den franske revolution" herunder tager jeg udgangspunkt i den menige befolknings synspunkt.

Jeg vil være glad hvis i vil skrive nogle nøgleord, samt nogle diskutable emner/handlinger under revolutionen.

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2005 af Gamle stræber (Slettet)

Tjek: http://www.leksikon.org/art.php?n=890 ..

Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2005 af tita (Slettet)

hej

den franske revolution er groft sagt bøndernes og borgernes oprør mod enevælde pg privilegiesamfund.

frankrig var jo dengang et stændersamfund. Det kunne være en ide at se på de tre stænders forhold var til hinanden:
bonden betalte op mod 80% af sin indtægt i skat til forskellige skatteopkrævere (f.eks. biskopper) og da frankrig havde økon. underskud(pga. udgifter fra frankrigs krige) forslog man i 1776 at 1. og 2. stand (gejstlige og adlige) skulle betale skat, men de nægtede at betale...

"frihed, lighed og broderskab" var slagordene.

oktober 1789. parisiske kvinder gjorde oprør. til Versailles--> pressede kongefamilien til at forlade slottet

du kan også nævne at da enevælden blev afskaffet, blev magten efter inspiration fra Montesquieu delt i 3.
1)en lovgivende: som bestod af en valgt folkeforsamling
2)en udøvede magt: overladt kongen der nu var blevet en grundlovkonge.
3) en dømmende myndighed

du kan komme ind på menneskerettighederne

håber du kan bruge det til noget.

Svar #3
17. marts 2005 af Allan Hansen (Slettet)

Det er fedt, at i gider at hjælpe!! MANGE TAK!

Håber stadig at der er flere som vil give en hjælpende hånd.

Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2005 af Viskelæder (Slettet)

Den franske revolution 1789-99 begyndte, da tredjestand sprængte generalstændernes møde og 17. juni 1789 erklærede sig for Nationalforsamling; revolutionen støttedes af Paris borgere, der 14. juli stormede Bastillen, og af bonderejsninger. 4. august ophævedes standsprivilegierne, 26 august kom en erklæring om menneskerettigheder, og i oktober tvang et folketog til Versailles kongen til at følge med til Paris. Kirkegodset inddroges og en kirkeforfatning vedtoges 1790. Frankrigs nye forfatning blev beediget af Louis den 16.

Kilde:
http://www.njl.dk/hb/geografi/tema/Denfranskerevolution.htm


~ Tissi



Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2005 af Viskelæder (Slettet)

Æh, hvad sker der?! Jeg er ikke Viskelæder - jeg er Tissi!

Der Alte - kan det være en fejl i systemet??

Svar #6
17. marts 2005 af Allan Hansen (Slettet)

Hvad med adelen? hvilken rolle spillede de og hvordan kan jeg evt. bringe dem ind i opgaven? hvilke synspunkter havde de på denne revolution?

Brugbart svar (1)

Svar #7
17. marts 2005 af danielruhmann (Slettet)

Viskelæder eller Tissi... Jeg tror ikke, at du er den eneste her på siden, der lider af skizofreni... (måske kan din gode ven -1 fortælle dig lidt om det)

Brugbart svar (1)

Svar #8
17. marts 2005 af tita (Slettet)

(se mit tidlig. indlæg.)

har lige kigget i mine gamle notater.
1 stand 130.000 = gejstlige
2. stand 400.000 = ADELIGE
3. STAND 500.000 = borgerskab - høje middelklasse + 22 mio bønder(ca. 90% af frankrigs befolkning.)

de adelige fra 2. stand var imod at betale skat. De tog afstand fra 3. stand og mente at det var dem som skulle betale skat. de havde sammen med 1. stand en hvis form for magt,selvom de var i undertal (i forhold til 3. stand)

jeg er sikker på at du kan finde en del bøger om det på bibliotekerne, hvor forholdet mellem de forskellige stænderne er skrevet. specielt d. 5. maj 1789 hvor kongen indkaldte til møde med repræsentanter for de tre stænder.


europæiske kulturhistoriker fortæller
"En revolution opstår, når militær svigter, og militæret svigter når folk ikke har mere at spise"
Dette var, hvad der skete i Frankrig i 1789, hvor mange døde af hungersnød

Brugbart svar (1)

Svar #9
18. marts 2005 af Tissi (Slettet)

#7
Ja, det har du ret i.

Hilsen Tissi (og min ven)

Skriv et svar til: Den franske revolution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.